Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за боята на покрива

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за боята на покрива

Още когато взех колата(декември 2005)видях,че на покрива има 4 бели правоъгълника - ясно беше,че някой е слагал багажник на покрива и не е махнал "подплънките",които се слагат между багажника и самия покрив.Мислех да се опитам да махна тия бели ивици,но не посмях,защото имах чувството,че заедно с тях ще падне и боята...Та въпроса е - безопасно ли е за боята да ги махна и по какъв начин е най-хубаво да ги разкарам?Вижте на снимките за какво става дума(мързеше ме да слизам та снимах от балкона ) Самите ивици приличат на хартиени,но незнам от какъв материал са и с какво са били лепени когато е слаган тоя багажник на покрива,обаче са напукани - това ме спря при опита за премахване!
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Аз бих пробвал с памуче с коресилин или някакъв разредител. Аз на моята така махах едни малки точици от асфалт
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
      Аз бих пробвал с памуче с коресилин или някакъв разредител. Аз на моята така махах едни малки точици от асфалт
      Абе то хубаво с кореселин,ма точно той не е ли пагобен за боята?
      Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Ами за моята не беше пагубен нищо и няма. Даже си е доста добра. Все пак беше в малки количества. Не съм пробвал да олея колата Май няма и да пробвам....

www.ClassicCar-bg.com

Comment

От предния собственик на колата ми "наследих" множество стикери от самозалепващо фолио. Махнах ги с лакочистител. Съдържа в малки количества ацетон, но на боята й няма нищо.
          Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Недей пробва с кореселин,защото в твоя случай ще си събориш лака или в най-добрия случай ще ти се матира повърхността.
            Пробвай първо с топла вода и мека гъбичка, ако не стане пробвай с макетно ножче да ги отлепиш,но трябва да внимаваш под какъв ъгъл натискаш.....острието трябва да е на около 10 градуса за да се подпъхне под лепенката и да не закачи боята
            Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Като начало започни с гореща вода а след това пастирай цялата кола
              alfa 155 2.0 16v

Comment

Асфалт се сваля с нафта и обикновен парцал
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                  Е вече ще го зная! Благодаря!

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                    Е вече ще го зная! Благодаря!
                    За нищо 3 години съм бачкал на мивка и знам някои пинизи
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                    X